Священики організували Православний дитячий табір для учнів недільних шкіл Ківерцівського благочиння

13767324_1035425296513238_2433606644831480044_oПо завершенні Петрового посту у Волинській єпархії з благословення керуючого митрополита Ніфонта відбулися православні літні  табори  для молоді та дітей. Подібний захід провели також священники Ківерцівського благочиння для вихованців недільних шкіл. Відбувся табір на мальовничому березі річки Горинь, неподалік від санаторію «Червона калина». Організували відпочинок для своїх маленьких прихожан священики прот. Михаїл Кулакевич (смт.Цумань), свящ.Олександр Шинкарук (с. Карпилівка),  та свящ.Павло Шматюк (с. Залісоче).

Малеча з цих сіл мала чудову нагоду оздоровитися, поглибити свої знання у вивченні Закону Божого, отримати відповіді на запитання, які їх цікавили.

День  у таборі завжди розпочинався та закінчувався молитвою за здоров’я відпочиваючих, їхніх рідних, а також за мир і благополуччя у державі. Після ранкової молитви діти робили зарядку та снідали. Усі учасники табору були розділені на 10 загонів. Кожна група дітей  вибирала свого капітана, девіз, назву, а також  отримувала завдання підготувати номер на духовну тематику для виступу біля вечірнього багаття. Сумувати було ніколи. Чергові загони допомагали на кухні готувати обід, а також мити посуд. Двічі на день  купалися в річці. Запам’яталися також духовні бесіди зі священниками,  вечірні посиденькі біля багаття, де вони під керівництвом  Марії Володимирівни Гламазди співали різних пісень та грали цікаві ігри.

В один із 4-ох днів таборування до нас завітали гості. З міста Ківерці приїхали учні місцевої недільної школи на чолі з благочинним Ківерцівського округу протоієреєм Олександром Кондратюком,  а також Молодіжна організація «Крок»  під керівництвом о. Андрія Яковлюка . Учасники молодіжки  були вожатими в кожному загоні та провели традиційний  фестиваль «Літо радості 2016» присвячений Дню Хрещення Київської Русі. Більш як 150 дітей були учасниками свята.

У таборі завжди  панувала весела та дружня атмосфера.  Чотири дні пролетіли як один. На завершення табору всі помолилися і подякували Богу за корисно проведений час. А також священики висловили щиру подяку помічникам організаторів, викладачам недільної школи смт. Цумань Мацюк Н.В, Арендарчук Ю.П, Гламазді М.В та матушці Тетяні Кулакевич за активну участь в організації харчування та дозвілля дітей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *