Клірик Волинської єпархії взяв участь у роботі конференції православного тюремного духовенства у Приморську

     Священнослужителі, які займаються пастирською опікою у місцях позбавлення волі, зібрались, щоб поділитись досвідом своєї роботи.

З 3 по 5 жовтня 2017 року, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, в м. Приморськ Запоріжської області проходила конференція тюремного духовенства. Тема форуму – «Актуальні питання взаємодії Церкви з кримінально-виконавчою службою на сучасному етапі».

Організатором зборів є Синодальний відділ УПЦ у справах пастирської опіки пенітенціарної (тюремної) системи на чолі з протоієреєм Віктором Яценком.

Перед початком роботи форуму був відслужений молебень, під час якого лунали особливі прохання про стражденних, які перебувають у тюремному ув’язненні та про відновлення справедливості. З благословення єпископа Нафанаїла, Волинську єпархію представляв настоятель Свято-Покровського храму смт. Цумань, прот. Михаїл Кулакевич.

Учасників конференції привітав керуючий єпархією єпископ Бердянський і Приморський Єфрем. У своєму вступному слові архієрей розповів про духовно-пастирську роботу єпархії. У свою чергу учасники конференції – духовенство, представники керівного складу Південно-Східного міжрегіонального управління кримінально-виправної служби та співробітники освітніх установ Міністерства юстиції України – виступили з доповідями, піднімаючи і обговорюючи важливі і проблемні питання пастирської роботи у пенітенціарних установах.

В рамках роботи конференції відбувся візит духовенства до Бердянської виправної колонії №77 з метою поспілкуватися з керівництвом та ув’язненими, роздати молитвослови та подарунки.

За матеріаламиhttp://news.church.ua/2017/10/05/u-primorsku-provodit-robotu-konferenciya-pravoslavnogo-tyuremnogo-duxovenstva/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *