У Цумані відбувся Різдвяний вечір колядок

Багато століть тому у небесах спалахнула Вифлеємська зоря, що віщувала прихід у світ любові, чистоти, віри й надії. Щороку відблиск цієї зірки запалює в будинках різдвяні свічі і в чистому голосі молитви, що летить угору, прозорий дзвін будить в наших серцях віру у добро та любов.
Різдво – одне з найсвітліших та найкрасивіших християнських свят, яке приходить у світлі зірок, у сяйві свічок та в супроводі щирої колядки. Різдво – це улюблене свято, до якого готуємось завжди радісно та натхненно.

День народженняІсуса Христа — найбільш широко шанований День народження у світі. Люди різних соціальних верств, матеріального становища, переконань і поглядів не минають це свято своєю увагою.

Споконвіку існував у нашому народі гарний звичай колядувати,прославляючи Новонародженого Месію, бажаючи при цьому один одному і господарям щастя-здоров’я, многих літ і всіляких щедрот Господніх.

Не оминула ця традиція і мальовничий куточок Волинської області – селище міського типу Цумань. У вівторок, 9 січня 2018 року, в Будинку культури відбувся традиційний великий Різдвяний концерт. Оскільки українська традиція відзначення Різдвяних свят незмінно пов’язана з колядуванням, зі сцени лунали віншування та різдвяні привітання. Свято було зігріте теплом усмішок та Божої любові. Зал Будинку культури був переповнений парафіянами.

Розпочали свято, як годиться, з молитви. До глядачів з привітальним словом звернувся настоятель Свято-Покровського храму селища Цумань  отець Михаїл і урочисто розпочав концерт.

Свою майстерність і талант показали вихованці молодшої групи Недільної школи при Свято-Покровському храмі смт. Цумань.

Приємною несподіванкою була поява на сцені наймолодших учасників дійства – вихованців дитячого садка «Сонечко». Їхня безпосередність та справжній талант жодного з глядачів не залишили байдужим.

Свято Різдвяної колядки – це свято відповідальне. Тому не передати хвилювання, коли на сцену вийшла матушка Тетяна разом із дитячим хором. І полилась колядка, така щира, ніжна, незабутня. Щирі оплески глядачі подарували тріо у складі Анастасії, Олександра та Дмитра Кулакевичів. Приємно, що на сцені булаприсутня уся сім’я нашого священника.

Тішив слухачів Різдвяними колядками хор Свято-Покровського храму селища Цумань, який за кілька років досяг професійної майстерності. І все це завдяки трудам і старанням   матушки Тетяни, яка стала невід’ємною частиною свята, адже переймалася за кожного. Ми безмежно їй вдячні за це!

Приємним подарунком стали також колядки у виконанні священників Ківерцівського благочиння. Зал охоче підтримав священнослужителів і приєднався до піснеспівів. Колядки лунали із уст зібраних у залі людей.

Благочинний Ківерцівської округи отець Олександр Кондратюк привітав усіх присутніх із величним святом Різдва Христового, побажав  міцного здоров’я, духовної радості, щастя, миру і спокою у нашій  багатостраждальній державі. Він подякував за запрошення, а також висловив слова вдячності за той постійний повсякденний невтомний труд, який несуть отець Михаїл та матушка Тетяна Кулакевичі.

Протягом всього концерту вихованці Недільної школи зображали сценки з часів народження Ісуса Христа, входячи в ролі ангелів, звірят, пастушків. Також взяли участь у концерті дітки середньої групи  Недільної школи. Вони подарували глядачам прекрасні слова привітань та різдвяні колядки.

У цей день на сцені була справжня Різдвяна феєрія. Концерт закінчився многоліттям, а отець Михаїл звернувся до усіх зі словами щирої подяки.

Хочеться також згадати і про чудову Різдвяну виставку, яку підготували вихованці недільної школи. Вона милувала око присутнім протягом всього свята.

Хочемо добре слово сказати і про людей, які все зробили для того, аби відбувся цей чудовий концерт. Насамперед, це настоятель Свято-Покровського храму смт. Цумань протоієрей Михаїл Кулакевич та матушка Тетяна, які вклали чималий труд у проведення свята. Також висловлюємо слова щирої подяки вчителям Мацюк Н.В ,Арендарчук Ю.П, Гламазді М.В, які працювали з дітками Недільної школи.

Свято вдалося на радість людям і на славу Божу!

Бацмай Ніна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *