Архієрейська Божественна Літургія у Свято-Покровському храмі селища Цумань: єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл освятив новий розпис церкви та вручив настоятелю церковну нагороду

15497483_1345677878809708_565637014_nВже 173 роки осередком духовності та архітектурною окрасою селища Цумань Ківерцівського благочиння є місцевий Свято-Покровський храм. У ньому через Таїнство Хрещення люди ставали членами Церкви Христової,  благословлялися подружжя у Таїнстві Шлюбу,   молитовно прощалися із відійшовшими у Вічність.

У святині упродовж цього часу лунала молитва, приносилася Безкровна Жертва, а покоління цуманчан єдналася із Богом у  Таїнстві Євхаристії.

У неділю, 11 грудня, як і зазвичай у воскресний день, православні цуманчани зібралися до своєї святині на Божественну Літургію, втім цього дня богослужіння було особливим.

Божественну Літургію у цуманському Свято-Покровському храмі очолив єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл, владиці співслужили благочинний Ківерцівської округи протоієрей Олександр Кондратюк, речник Волинської єпархії протоієрей Валентин Марчук, прес-секретар Рівненської єпархії ігумен Герман (Кулакевич), настоятель парафії протоієрей Михаїл Кулакевич та клірики Ківерцівського благочиння.

Під час Літургії, перед Входом з Євангелієм, владика вручив настоятелю протоієрею Михаїлу Кулакевичу церковну нагороду – палицю.

Супроводжував Богослужіння спів двох хорів. Зазвичай у храмі співають три хори: дорослий, молодіжний та дитячий. Регентом та організатором молодіжного та дитячого співу є матінка Тетяна Кулакевич.

Архіпастир також звернувся до вірних зі слово проповіді.

Єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл також освятив цього дня новий розпис Свято-Покровської церкви селища Цумань.

Джерело та фото.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *