Священики Цуманського благочиння провели ІІІ Пасхальний фестиваль недільних шкіл

Початок літа – радісний період для дітей, адже розпочинаються шкільні канікули. До міжнародного дня захисту дітей , який відзначається з настанням літа 1 червня проводиться безліч святкових подій. Саме цієї днини  вже третій раз   з благословення архієпископа Волинського і Луцького Нафанаїла відбувся Пасхальний дитячий  фестиваль дітей недільних шкіл  Цуманського благочиння. Проходив захід на природі біля лісу, в урочищі «Гайок» на околиці селища Цумань.

Розпочалося свято зі спільної молитви, яку очолив вікарій Волинської єпархії єпископ Камінь-Каширський Афанасій.  Цьогоріч на таке дійство зібралося майже 300 учасників. Це вихованці недільних шкіл селищ Цумань та Олика, сіл Метельне, Карпилівка, Залісоче, Башлики, Берестяне та Городище.

Після молитви відбулася невелика концертна програма до відкриття фестивалю, в якій діти декламували вірші, співали пісні, показували сценки. Також на учасників чекали станційні ігри, де вони виконували завдання, а також демонстрували свої знання Закону Божого, за що отримали номерки, які в кінці свята розігрувалися в лотереї з подарунками.

Кожен мав змогу прийняти участь у майстер-класах та виготовити своїми руками сувеніри для себе та своїх рідних, зробити аква-грим . Найстарші учасники грали в волейбол, футбол, найменші розважалися на батуті, гірках  та тренажерах. Священики провели духовну бесіду про важливість Святого Причастя, про суть та значення свята Пасхи.

Святкування добігало свого завершення. Всіх присутніх пригостили смачним обідом, напоїли приготовленим на вогні гарячим чаєм, ще й почастували солодкою ватою.

На завершення дійства  привітала усіх зі святом начальник відділу освіти, молоді та спорту Цуманської селищної ради Марія Володимирівна Гламазда, яка подарувала спортивний інвентар. Благочиний прот. Віктор Михалевський подякував організаторам та учасникам за атмосферу радості та доброти. Насамкінець  недільні школи отримали дипломи учасника фестивалю. Розважав дітей та показував фокуси клоун на ім’я Гарік, який  поділився своїми враженнями про фестиваль та його учасників на сторінці в Фейсбук: «В Всесвітній День захисту дітей,в Цумані відбувся третій Пасхальний фестиваль для діток з воскресних шкіл…З великою радістю прийняв запрошення від батюшки Павла Шматюка та прийняв участь в цій Божій справі,яку вони роблять для діток. Найбільше мене вразило те,що ці Божі люди,дізнавшись,що в Рівному є онкохвора дівчинка Алінка,який терміново потрібно 50000тисяч доларів, щоб поїхати на лікування в Ізраїльську клініку,вони провели невеличку акцію та за дві години зібрали 4035грн., які передали нашій ГО”Айболіт та його друзі” .Ці пожертви для маленької Аліночки,збирали дітки разом з своїми духовними наставниками,які ми передамо Алінчиній матусі Юлії Галій .Ще раз дякую вам друзі за ваших діток,за ваше тепло та за вашу любов,яку ви несете дітям, без сумніву захищаючи їх від головного – це гріха, який є неминуче та найбільше зло на цій землі!Обіймаю кожного з вас, хто трудиться для слави Божої, щоб ці дітки і в дорослому житті прославляли Милосердного Бога так, як це вони щиро  це роблять нині»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *