Юні прихожани Свято-Покровського храму селища Цумань та їхні батьки помолились у Почаївській лаврі перед початком навчального року

DSCN9140 Вже стало доброю традицією для цуманчан в кінці літа звершувати паломництво до Свято-Успенської Почаївської лаври. Особливою ця поїздка є тому , що їдуть до святині молодь та діти зі своїми батьками, щоб вклонитися місцевим святиням та помолитися перед початком нового навчального року. Цього року з благословення керуючого Волинської єпархії митрополита Ніфонта до Почаєва вирушили 154 паломники, наймолодшим з яких не виповнилося і року.

З благословення намісника Лаври владики Володимира настоятель храму прот. Михаїл Кулакевич звершив в Печерному храмі молебень перед початком навчального року. До молитви приєдналися прихожани сусіднього храму с. Карпилівка зі своїм настоятелем свящ. Олександром Шинкаруком. Невимовною радістю для учасників дитячого хору була можливість співати молебень  у  такій великій Святині. По завершенні Богослужіння для паломників спустили Почаївський чудотворний образ Божої Матері . Також усіх прихожан пригостили смачним обідом в паломницькій трапезній. Далі всі попрямували до Свято-Духівського скита, а також Джерела прав. Анни та Свято-Богоявленського Кременецького жіночого монастиря. Скрізь, де були паломники, благоговійно прикладалися до місцевих святинь з молитвою за мир в Україні, у своїх сім’ях , в кожного в душі та мудрість і благочестя своїх дітей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *